imagez3i6e.png

 

Wat is jouw favoriete koffie van ’t padje?

Twintig jaar geleden kwam de eerste Senseo koffiemachine op de Belgische markt. En die innovatie heeft de manier waarop we koffie drinken voorgoed veranderd. Al zijn er ondertussen nog meer nieuwigheden te ontdekken die je kopje koffie nog net iets smaakvoller maken…

 

Voor Senseo op de markt verscheen, dronken de meeste Belgen thuis koffie zoals oma: filterkoffie gemaakt met een traditioneel koffiezetapparaat. Alleen op restaurant of café zag je een grote, peperdure espressomachine die koffie met een lekker schuimlaagje maakte.

En toen kwam Senseo, de eerste koffiemachine met padjes. Dat revolutionaire toestel bood het beste van twee werelden. Je maakte even snel een kopje koffie als met een espressoapparaat én je kreeg er een heerlijk schuimlaagje bovenop. Het was zelfs supermakkelijk in gebruik en betaalbaarder dan die professionele koffiemachines.

Het succes van senseo

Het geheim van die Senseo-koffiemachine zit hem eigenlijk in de koffiepads. Die bevatten exact de hoeveelheid koffie die nodig is voor 1 kopje koffie. Geen gedoe meer met losse koffie en filters: padje plaatsen, knopje drukken en klaar.

De koffie in de padjes is bovendien speciaal gebrand en gemalen voor het beste resultaat. De Senseo-machine zelf verwarmt elke keer weer de juiste hoeveelheid water tot de juiste temperatuur en stuurt die door het padje. Hierdoor is het perfecte kopje koffie altijd gegarandeerd.

Niet verwonderlijk dus dat Senseo meteen een groot succes werd, en zelfs nog steeds is! Anno 2022 is Senseo nog altijd het bestverkopende 'single dose' systeem. Liefst 1,4 miljoen Belgen gebruiken minstens één keer per maand een Senseo.

Voor elk wat wils

Het allereerste Senseo-toestel twintig jaar geleden was de eenvoud zelve. Je had de aan-uitknop en een knop om één dan wel twee kopjes koffie te zetten. Je kon kiezen uit drie kleuren (zwart, wit of blauw), en dat was het. Die Senseo Original kun je vandaag nog steeds kopen. Al staat de tijd niet stil bij Senseo. Innovatieve technologieën zorgen ervoor dat je nog smaakvollere koffie thuis kunt zetten. Zo laat de unieke koffieboost-technologie het hete water gelijkmatig door 45 gaatjes lopen, waardoor je nog beter de volle, intense smaak proeft van het Senseo padje. En door de Crema Plus-technologie krijg je een heerlijk fluweelzacht crèmelaagje op je koffie.

Heb jij je koffie soms graag wat straffer, omdat je een opkikker kunt gebruiken? Ook dat kan met Senseo. Bij de Senseo Original Plus kun je kiezen tussen een lungo of een sterkere variant. Nog meer keuzemogelijkheden vind je op het allernieuwste toestel in de familie, de Senseo Select. Via de Intensity Plus-schakelaar op dat toestel kies je tussen een milde koffie, een sterke kop koffie of een krachtige espresso.

Sinds de introductie van de Senseo Original zijn koffiebereidingen met melk ook erg populair geworden. Voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiato of café latte is er de Senseo Latte Duo. Deze kan melk opschuimen. En superhandig: het melkreservoir zit niet vast in het toestel. Je kan het na gebruik in de koelkast zetten om de melk vers te houden.

Heel handig allemaal om voor één of twee personen koffie te maken. Maar wat doe je als je familie op bezoek hebt voor taart en meer koffie nodig hebt? Dan is de Senseo Switch de oplossing. Dit is het enige 2-in-1 koffiezetapparaat waarin je zowel een individuele kop koffie (met pads) als een hele kan (met gemalen filterkoffie) kunt zetten.

imagevzg3x.png

ONTDEK SENSEO®

ONTDEK ALLE SENSEO® KOFFIEVARIËTEITEN